محل تبلیغات شما


روایت معتبر درباره تاریخ شهادت امام حسن(ع) چه روزی است؟


نمونه ای از تحریف تاریخ در اثر اعتماد به غیرمتخصص و پیروی از فضاسازی برخی جریانهای مذهبی
 

   اینکه در سالهای اخیر برخی اصرار دارند شهادت امام مجتبی (ع) را در هفتم صفر وانمود کنند مستند محکمی ندارد.

   وقتی منابع تاریخی و حدیثی شیعه و سنی تا پایان قرن 7 را جستجو می کنیم هیچ نویسنده شیعه یا سنی نمی یابیم که گفته باشد شهادت امام حسن (ع) در اوایل صفر یا در هفتم صفر یا حتی در اواسط این ماه بوده است. عموم مورخان و محدثان شیعه 28 صفر » یا آخر صفر » را نقل کرده اند (1) و مورخان اهل سنت نیز یکی از روزهای آغازین ماه ربیع را مطرح کرده اند(2).  یعقوبی نیز گرچه شیعه است اوایل ربیع را ذکر کرده است(3).  

   اگر بخواهیم بین روایات مورخان سنی با روایات علمای شیعه سازگاری برقرار کنیم باید بگوییم وفات امام حسن (ع) تقریبا همزمان با سالروز وفات رسول الله ص بوده(اواخر صفر یا اوایل ربیع) بوده یا سه چهار روز دیرتر(طبق قول اهل سنت). بنابراین بسیار با اوایل ربیع نزدیک است لذا عجیب نیست که مورخان اهل سنت چند روز اشتباه کرده باشند و اوایل ربیع را مطرح کنند(4).

   بنابراین اینکه در سالهای اخیر یک جریان سازماندهی شده از منبری ها و مداحان محترم ، اصرار دارند شهادت امام مجتبی (ع) را در هفتم صفر» وانمود کنند مبتنی بر روایت یا مستند محکمی نیست زیرا نخستین کتابی که این روز را به عنوان روز شهادت حضرت(ع) ذکر کرده کتاب الدروس الشرعیه» نوشته شهید اول»(قرن 8) است(5)  که گویا در نسخه خطی آن در هنگام استنساخ (رونویسی از روی نسخه خطی) اشتباه شده و عبارت آخر صفر» به صورت سابع صفر» ثبت شده است. پس از آن ، کفعمی نیز – قاعدتا در اثر اعتماد به نسخه کتاب الدروس» - همین اشتباه را نقل کرده است(6).

   وقتی تنی چند از علمای معاصر ادعا می فرمایند که مشهور این بوده که شهادت امام مجتبی(ع) در هفتم صفر رخ داده»!! باید از آن جهت باشد که این عزیزان صرفا سرگرم مباحث فقه و اصول هستند و فرصت مراجعه به کتب حدیث و تاریخ را ندارند . بقیه را در ادامه مطلب مطالعه فرمایید.

هشدار اهل بیت (ع) درباره خطر غلو و غالیان

هشدار اهل بیت (ع) درباره احادیث جعلی غلاة

آیا واقعا ریش انسان از موی سگ کثیفتر است؟ - پاسخ به یک فضاسازی

ع ,صفر ,شهادت ,امام ,کرده ,روز ,شهادت امام ,امام حسن ,اوایل ربیع ,مجتبی ع ,صفر یا ,اصرار دارند شهادت ,روایت معتبر درباره

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مثنوی معنوی